Δραστηριότητες 2009

14/11/2009, Tουρνουά Bowling στη Λεμεσό (φωτογραφίες)

Με πρωτοβουλία του BMW Car Club Cyprus διεξήχθη τουρνουά bowling, στο Galactica Bowling Center στη Λεμεσό, με συμμετοχή τριών car clubs: BMW, Audi και Alfa Romeo. Συνολικά παρευρέθησαν 45 άτομα.

Οι παίκτες του κάθε club μάζευαν πόντους για το club τους. Στο τέλος υπολογίστηκε το σύνολο των πόντων και ακολούθως ο μέσος όρος για το κάθε club με βάση τον αριθμό των παικτών που είχε στην ομάδα του το κάθε club. Μετά από δυο γύρους παιγνιδιών, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: BMW Club 96.79, Audi Club 93.38 και Alfa Romeo Club 81.95.

Το BMW Car Club Cyprus πλήρωσε το κόστος συμμετοχής στο bowling καθώς και το κόστος για το φαγητό/ποτό για όλους τους παίκτες μας.

7/10/2009, Απογευματινός περίπατος στη Λευκωσία (φωτογραφίες)

Τα μέλη του club απόλαυσαν τον απογευματινό τους καφέ στο Starbucks Centennial Café στη Λευκωσία. Το club κέρασε τα ποτά στα 25 άτομα που παρευρέθησαν.

29/8/2009, Απογευματινός περίπατος στη Λάρνακα (φωτογραφίες)

Με συνοδεία live μουσικής και με θέα τη θάλασσα, τα μέλη του club απόλαυσαν τον απογευματινό τους καφέ στο παραλιακό Galu Café στη Λάρνακα. Το club κέρασε τα ποτά στα 28 άτομα που παρευρέθησαν.

26/7/2009, Tουρνουά beach volley στον ΚΟΤ Λάρνακας (φωτογραφίες)

Με πρωτοβουλία του BMW Car Club Cyprus διεξήχθη τουρνουά beach volley στην παραλία του ΚΟΤ στην Λάρνακα με συμμετοχή 3 clubs: Alfa Romeo, Audi και BMW.

Συνολικά 6 ομάδες των 5 ατόμων (2 ομάδες για το κάθε club) έλαβαν μέρος σε 10 αγώνες. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου, οι 2 ομάδες του Audi Club αποκλείστηκαν. Συνέχισαν οι 4 ομάδες του Alfa Romeo και BMW Club. Στους αγώνες του δευτέρου γύρου, αποκλείστηκαν οι 2 ομάδες του Alfa Romeo Club. Στον μεγάλο τελικό έγινε ένας εμφύλιος αγώνας μεταξύ των 2 ομάδων του BMW Club για την κατάκτηση της 1ης και 2ης θέσης. Στον μικρό τελικό έγινε ακόμη ένας εμφύλιος για την κατάκτηση της 3ης θέσης από τις 2 ομάδες του Alfa Romeo Club.

Οι παίκτες των πρώτων 3 ομάδων στην κατάταξη πήραν μετάλλια (χρυσά, αργυρά και χάλκινα αντίστοιχα). Επίσης, στο BMW Club του οποίου η ομάδα πήρε την 1η θέση, δόθηκε κύπελλο στο club.

Κατά την διάρκεια των αγώνων υπήρχε DJ που έπαιζε μουσική. Εκτός από τα άτομα που έλαβαν μέρος στο τουρνουά, στον ΚΟΤ παρευρέθησαν και άλλα μέλη των clubs όπου εμψύχωναν τις ομάδες τους. Μετά το τέλος του τουρνουά τα μέλη των clubs απόλαυσαν το φαγητό τους στο κέντρο του ΚΟΤ, όπου τους παρείχε 10% έκπτωση.

3-5/7/2009, Ξενοδοχείο Akteon Holiday Village στην Πάφο (φωτογραφίες)

Σύνολο 46 άτομα πέρασαν ένα όμορφο τριήμερο στην Πάφο στο ξενοδοχείο Akteon Holiday Village. Τα μέλη απόλαυσαν τους χώρους του ξενοδοχείου, την τεράστια πισίνα, το spa, κτλ. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου τα μέλη έφαγαν ψαρομεζέδες σε ψαροταβέρνα στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου το Σαββάτο βράδυ, όπου έκαναν και τον περίπατο τους.

28/6/2009, Παραλία στο Fig Tree Bay (φωτογραφίες)

Σε μια εξόρμηση στο Fig Tree Bay στον Πρωταρά, 28 μέλη του club απόλαυσαν θάλασσα και beach volley αρχίζοντας από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα όπου αποχώρισαν και οι τελευταίοι. Το club πλήρωσε το κόστος για τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες όλων των μελών.

24/5/2009, Απογευματινός περίπατος στη Λεμεσό (φωτογραφίες)

Με θέα τη θάλασσα, τα μέλη του club απόλαυσαν τον απογευματινό τους καφέ στο παραλιακό Dream Café στη Λεμεσό. Το club κέρασε τα ποτά στα 38 άτομα που παρευρέθησαν.

10/5/2009, Φιλανθρωπική Εκδήλωση Τράπεζας Κύπρου & Αντικαρκινικού Συνδέσμου (φωτογραφίες)

Το BMW Car Club Cyprus έδωσε το δυναμικό παρόν του στη φιλανθρωπική εκδήλωση Παζαράκια Ζωής που διοργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου με σκοπό τη στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Η εκδήλωση έγινε στις 10 Μαΐου (11:00 πμ – 6:00 μμ) στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή στη Λευκωσία.

Στον χώρο του περιπτέρου του club μας υπήρχαν 9 cabrio αυτοκίνητα (και 14 εθελοντές) όπου ασταμάτητα έπαιρναν παιδιά και ενήλικες περίπατο προς την Λεωφόρο Μακαρίου μετά επιστροφής. Η πορεία των αυτοκινήτων συνοδευόταν από 2 μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας.

Συνολικά 160 άτομα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον περίπατο τους σε ένα BMW cabrio με μόνο 5 ευρώ το άτομο. Τα έσοδα από την δραστηριότητα για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου ανήλθαν στα 800 ευρώ. Το club κάλυψε τα έξοδα φαγητού και ποτού για όλους τους εθελοντές, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την συνεισφορά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης μας.

11/4/2009, Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης (φωτογραφίες)

Με την υποστήριξη της Αστυνομίας διοργανώθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (απέναντι από το Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία), σεμινάριο με θέμα “Ασφαλή Οδήγηση”. Το σεμινάριο κάλυψαν τηλεοπτικά οι σταθμοί PIK , Antenna και Sigma.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 45 άτομα και διήρκησε από τις 11:00 πμ μέχρι τις 1:30 μμ. Εκτός από τα μέλη του BMW Car Club Cyprus, στο σεμινάριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το Alpha Romeo Club και το Audi Club.

Πριν από το σεμινάριο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους, προσφορά από το Starbucks, καθώς και να τσιμπήσουν διάφορα σνακ, προσφορά από τους φούρνους Zorbas. Το BMW Car Club Cyprus ευχαριστεί τις δυο εταιρείες για την συμβολή τους στο σεμινάριο.

Στο σεμινάριο αναφέρθηκε ότι η οδική συμπεριφορά είναι στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας και ότι σε ένα πρόγραμμα μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, πρέπει να δίδεται βαρύτητα πρώτα και κύρια στην ευαισθητοποίηση του πολίτη και στην καλλιέργεια και εκπαίδευση κυκλοφοριακής συνείδησης.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια γίνετε μια μεγάλη προσπάθεια για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με αιχμή του δόρατος τις διάφορες εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ότι είναι εδώ που ενώνουμε και εμείς τις δυνάμεις μας μαζί με την αστυνομία, την πολιτεία και όλους του αρμόδιους φορείς για καταπολέμηση της μάστιγας των οδικών δυστυχημάτων.

Μέσα από τρεις σύντομες και περιεκτικές παρουσιάσεις έγινε προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν και να προβληματιστούν όλοι οι παρευρισκόμενοι για το καίριο και συνάμα τραγικό θέμα των οδικών δυστυχημάτων. Δόθηκαν παράλληλα σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες για το πως οδηγούμε με ασφάλεια αφού θα έχουμε γνωρίσει τις πραγματικές δυνατότητες του οχήματος μας.

1η Παρουσίαση: “Θεωρία ασφαλούς οδήγησης”: Μια αναφορά στους φυσικούς κανόνες και στις δυνάμεις που ασκούνται στα οχήματα εν ώρα οδήγησης με πρακτικές συμβουλές για ασφαλή οδήγηση και αποφυγή περιπετειών κατά την οδήγηση. Την παρουσίαση έκανε ο Γιώργος Τσιάππας, μέλος του BMW Car Club Cyprus, όπου έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και Γερμανία σε επίπεδο θεωρίας και πρακτικής με BMW M3 σε πίστες Grand Prix της F1.

2η Παρουσίαση: “Πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων και ενέργειες στη σκηνή του ατυχήματος”. Την παρουσίαση έκανε ο υπαστυνόμος Χάρης Ευριπίδου του τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου.

3η Παρουσίαση: “Ιστορική αναδρομή στην πρόοδο της ασφάλειας στα αυτοκίνητα, με έμφαση στα σύγχρονα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας”. Την παρουσίαση έκανε ο Ανδρέας Ανδρέου, Τεχνικός Διευθυντής της Χαρ. Πηλακούτας Λτδ.

29/3/2009, Αγώνας Paintball Vs Cyprus MINI Club (φωτογραφίες)

Μια μάχη Paintball ενάντια στους φίλους από το Cyprus ΜΙΝΙ Club ήταν ότι πρέπει για να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Η μάχη έγινε στη Λευκωσία στο Cyprus Paintball όπου 14 άτομα του BMW Car Club Cyprs αντιμετώπισαν 16 άτομα του Cyprus ΜΙΝΙ Club.

Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η ομάδα του Cyprus ΜΙΝΙ Club. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Cyprus ΜΙΝΙ Club για την νίκη καθώς επίσης και στην ομάδα του BMW Car Club Cyprus για την προσπάθεια.

Το BMW Car Club Cyprus πλήρωσε το κόστος συμμετοχής (25 ευρώ το άτομο) για την ομάδα του BMW Car Club Cyprus. Οι περισσότεροι παίκτες βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς ΜΕΤRΟ στη Λακατάμεια. Ακολούθως όλα τα αυτοκίνητα (BMW & MINI) αναχώρησαν μαζί προς τον χώρο διεξαγωγής του Paintball.

28/2/2009, Καρναβαλίστικος Χορός (φωτογραφίες)

Σε συνεργασία με τον Όμιλο Ωφελημάτων Lavris, διοργανώθηκε καρναβαλίστικος χορός στο ξενοδοχείο Elias Beach Hotel (5 αστέρων) στη Λεμεσό. Κάποια από τα μέλη διανυχτέρευσαν στο ξενοδοχείο. Τα 30 άτομα που παραβρέθηκαν έφαγαν πλούσιο μπουφέ και χόρεψαν σε ρυθμούς καρναβαλιού.

1/2/2009, 3η Γενική Συνέλευση (φωτογραφίες)

Η 3η Γενική Συνέλευση του BMW Car Club Cyprus έγινε στο European University Cyprus (πρώην Cyprus College). Παρόλο που το πρωινό είχε βροχερό καιρό, 40 αυτοκίνητα BMW γέμισαν τον κλειστό χώρο στάθμευσης του European University.

Στον εξωτερικό χώρο του αμφιθεάτρου τα 85 μέλη που παρευρέθησαν έφαγαν το μεσημέρι πλούσιο φαγητό τύπου cocktail καθώς και ποτά που κέρασε το club.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως οι δραστηριότητες που είχαν γίνει το 2008, τα σχέδια του club για το 2009, ανάλυση των διαφόρων ωφελημάτων του club, κλπ. Επίσης, συζητήθηκε το ταξίδι που σχεδιάζει το club για Γερμανία το καλοκαίρι του 2010.

Το μέλος μας, Γιώργος Τσιάππας, έκανε μια σύντομη παρουσίαση από το ταξίδι του στο Μόναχο (BMW M3 Training, BMW M5 Ring Taxi, BMW Museum, BMW Welt).

Ακολούθως ψηφίστηκαν κάποιες αλλαγές στο καταστατικό και ομόφωνα ψηφίστηκε το νέο συμβούλιο για το 2009-2010. Στο τέλος έγινε κλήρωση δώρων.

Ακολούθησε πορεία των αυτοκινήτων προς το The Mall Of Cyprus και ακολούθως στάθμευση όλων των αυτοκινήτων σε κλειστό χώρο στάθμευσης. Τα μέλη απόλαυσαν τον απογευματινό τους καφέ στο Starbucks Café όπου και πάλι το club είχε κεράσει σε όλους τα ποτά.